SCUBA ACADEMY

Laptari Tei nr. 14
Sector 2, Bucuresti, Romania
Phone +4 0726.763.963    WhatsApp Chat

Pont:   
?oc termic
Glosar:
   O stare rezultata prin supraincalzire caracterizata prin piele uscata, fierbinte si iritata. Este o urgenta ce pune viata in pericol
 
SCUBA DIVING SCUFUNDARI
Top destinatii scufundariScoala de scufundari
    Scoala de scufundari este situata pe litoralul Marii Negre pe plaja din statiunea Jupiter, intre Hotelul Meteor si Hotelul Cometa. Pe langa o echipa entuzisata de instructori profesionisti detinatori de brevet SSI, gata oricand sa va invete practicarea de scufundari in conditii de maxima siguranta, baza de scufundari pune la dispozitia scafandrilor brevetati SSI, NAUI, PADI, CMAS toate facilitatile necesare unei bune scufundari prin incarcarea buteliilor, inchirierea de echipamente de scufundare si accesorii.
Totodata pentru scafandri cu brevet advanced organizam excursii de scufundare la epava submarinului ShCh 206 apartinand marinei sovietice, scufundat la 6 mile departare in larg fata de locatia noastra, in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial.
 

Intrebari frecvente ale scafandrilor incepatori

SCUBA Faq

De ce se numeste SCUBA ?
SCUBA este acronimul de la Self Contained Underwater Breathing Apparatus, adica Aparat autonom de respirat sub apa.

Ce varsta trebuie sa am ca sa pot face scufundari ?
Varsta minima este 10 ani. Limita superioara nu exista.

Cat pot sta sub apa cu o butelie de scafandru ?
Buteliile scuba contin aer normal, uscat, filtrat si comprimat. Perioada pe care o poti petrece sub apa este determinata de cat de adanc vrei sa te scufunzi, temperatura apei, gradul de oboseala si efortul pe care il depui sub apa. Cu cat faci scufundarea mai adanc, cu atat vei consuma mai mult aer si vei sta mai putin.

La cursuri de scufundare pot participa numai persoanele care stiu foarte bine sa inoate si cei care sunt intr-o forma fizica excelenta ?
Nu trebuie sa fii un inotator olimpic sa poti participa la cursul de scufundari in sistem recreational, dar totusi un nivel minim de cunostiinte de inot sunt necesare.

Scufundarile sunt un sport periculos ?
Este cam la fel de periculos ca si bowlingul daca esti pregatit de instructori de scufundari profesionisti.

De ce ma dor urechile cand ma scufund mai adanc in piscina ?
Pe masura ce te scufunzi sub apa, presiunea acesteia apasa pe corpul tau. Deoarce presiunea din exteriorul corpului tau creste fata de presiunea din interiorul urechii tale, timpanul incepe sa impinga catre interior, acesta este motivul pentru care simti durere. Daca ignori durerea si te scufunzi si mai adanc, in final timpanul se va sparge. Dar avem o veste buna ! Este foarte simplu sa egalizezi / compensezi presiunea din ureche folosind o tehnica pe care o inveti la cursul de scufundari. Te poti tine cu mana de nas, iar daca in acelasi incerci sa sufli aer pe nas, presiunea se va egala. Metoda se numeste Valsava. La scufundari nu trebuie sa simti nici o durere. Trebuie sa te relaxezi.

Sufundarile sunt un sport costisitor ?
Daca de exemplu ai vrea sa te duci la ski, ti-ai cumpara echipamentul adecvat ? La fel este si la scufundari, te poti scufunda numai daca ai echipamentul de SCUBA. Iar daca te gandesti sa inchiriezi, e o solutie buna, insa intotdeauna este cel mai bine sa ai propriul tau echipament. Il cunosti, il intretii si te poti baza pe el in orice situatie. Cumparandu-ti propriul echipament, vei avea un costum de neopren pe masura corpului tau si adaptat nevoilor tale de scufundare. Deasemenea trebuie sa te gandesti ca echipamentul de scufundare iti asigura viata sub apa... asa ca incearca sa iti cumperi ce iti poti permite, dar si ce este cel mai bun pentru tine.

Daca port ochelari pot face scufundari ? Ma pot scufunda cu lentile de contact ?
In general exista masti la care se pot adapta lentilele in functie de nevoile personale. Deasemenea in anumite conditii se pot face si scufundari cu lentilele de contact, dar inainte de scufundare trebuie sa va anuntati instructorul sau ghidul de scufundare.

    Pentru alte intrebari sau informatii nu ezitati sa ne contactati !